Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Nieuwe stedelijke ontwikkeling rondom Sloterdijk

Nieuws

1 juni 2018

De populariteit van steden blijft groeien, evenals het aantal reizigers en goederen. Steden zijn aantrekkelijke plekken om te wonen, te werken en te bezoeken. Dat is een mondiale ontwikkeling - ook in Amsterdam en de rest van de Randstad, waarvan de hoofdstad het kloppend hart is. Openbaar vervoer speelt een belangrijke rol om de stad bereikbaar te houden en leefbaar. Reizigers willen zich steeds sneller kunnen verplaatsen. En makkelijker. Ook voor goederenvervoer geldt dat.

Bereikbaar en toegankelijk

Het spoor is heel belangrijk voor de mobiliteit in Nederland: het is een prachtig milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van vliegtuig en snelweg. Voor reizigers en goederen. Nieuwe investeringen brengen deze toekomstdroom steeds dichterbij: minder vliegtuigen voor korte afstanden, en in plaats daarvan meer hogesnelheidstreinen. De gemeente Amsterdam onderzoekt de mogelijkheden voor verdere uitbreiding van een nieuw stadsdeel rond Sloterdijk.

Nieuwe stad

Volgens deze plannen komt vanaf 2029 rond station Sloterdijk, in het Westelijk Havengebied (Westpoort) en aan de overkant van ’t IJ in Amsterdam-Noord een compleet nieuwe stad. Dit is nu havengebied, industriegebied, en bedrijventerrein. Uiteraard wordt in Haven-Stad ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van goed openbaar vervoer. Het moet een aantrekkelijk, duurzaam woon-werkgebied worden. Een stad die plaats biedt aan 40.000 woningen, goed bereikbaar met OV en fiets.

Meer info?

https://www.amsterdam.nl/projecten/haven-stad/

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers