Nieuwe topstructuur ProRail

Nieuws

15 maart 2016

Vanaf 1 april krijgt ProRail een nieuwe topstructuur bestaande uit een Raad van Bestuur en een Executive Committee. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het richten en besturen van ProRail en zal daarbij een sterke focus hebben op strategisch-tactische zaken, het Executive Committee is belast met de operationele implementatie daarvan. Met het aanbrengen van een heldere scheiding tussen het richten van de organisatie enerzijds en de uitvoering anderzijds zal een effectievere organisatie ontstaan.

Taakverdeling

President-directeur Pier Eringa vormt samen met financieel directeur Hans van Leeuwen en operationeel directeur John Voppen de Raad van Bestuur.  President-directeur Eringa zal zich vooral richten op de thema’s strategie, HRM en communicatie en relatiemanagement, en is daarnaast voorzitter van de Raad van Bestuur. Financieel directeur Hans van Leeuwen houdt zich bezig met financiën, compliance en audit, en operationeel directeur John Voppen op alle operationele onderdelen. 

Executive Committee (ExCo)

Een uitgebreider directieteam (het Executive Committee of ExCo) is verantwoordelijk voor het inrichten en verrichten van de dagelijkse operatie. Het ExCo bestaat uit twaalf leden. Naast de drie leden van de Raad van Bestuur zullen de volgende afdelingen vertegenwoordigd zijn: Assetmanagement, Projecten, Financiën, Procurement, Verkeersleiding, Vervoer en Dienstregeling, ICT, HRM, Communicatie/Relatiemanagement.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers