Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Timelapse: nieuwe uitstraling station Deventer Colmschate

Nieuws

4 december 2018

Deventer Colmschate is veranderd: tijdens de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december is met grote kranen een nieuw dak ingehesen. Met deze kap krijgt het station in één klap een heel ander aanzien.

Bekijk: Kap station Deventer Colmschate geplaatst

Uitzonderlijk

Bij Colmschate ligt het tweede station van Deventer. Dit kleine station aan de lijn Deventer-Almelo is met de nieuwe kap van veel meer uitstraling en comfort voorzien. De kap boven de ontvangstruimte en een deel van het voorplein is een uitzonderlijke extra die ProRail bij dit station toevoegde. De kap vergroot de zichtbaarheid van het station dat in de vernieuwde situatie bovenop een onderdoorgang is gelegen.

Kap op Deventer Colmschate.
Kap op Deventer Colmschate.

Februari 2019 geheel in gebruik

Sinds 19 november rijden auto's al door de nieuwe tunnel. Ondertussen werken we verder aan het gedeelte voor fietsverkeer en voetgangers. Ook werken we nog aan de opgangen en liften naar het station. In februari 2019 zal de hele tunnel in gebruik genomen kunnen worden.

Kap op Deventer Colmschate.
Kap op Deventer Colmschate.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers