Nog even nagenieten van laatste unieke dronebeelden uit Zevenaar

Nieuws

30 juli 2019

1,1 Miljoen kilo beton met speciale Mammoetkarretjes gecontroleerd naar beneden laten rollen en op zijn plaats zetten. We deden het zaterdag jl. bij de Babberichseweg in Zevenaar. Aan de betonklos is tien maanden gewerkt naast het spoor. Het zogenaamde ‘spoordek’ van de nieuwe fiets- en voetgangersonderdoorgang is nu in de spoorbaan geplaatst. De hele operatie duurde twee uur. Van de goed voorbereide ‘inrijdoperatie’ kunnen we geen genoeg krijgen dus geniet nog even na van de laatste unieke dronebeelden van zaterdag jl.

Bekijk: Hoe 200 wielen 1000 ton aan beton wegrijden in Zevenaar

Het spoordek op zijn plek

Inwoners, vakspecialisten en pers volgden vanaf een speciaal voor de ‘inrijdoperatie’ geplaatste tribune hoe het spoordek van in totaal 1000 ton op zijn plek werd gereden. De betonnen constructie met indrukwekkende omvang werd met slechts 1 bedieningspaneel door een Mammoet specialist heel precies geplaatst. Om het spoordek op zijn plek te krijgen moest eerst 13.000 m3 grond (vergelijkbaar met 650 vrachtauto’s) worden afgegraven. De verdere afbouw van de onderdoorgang is te volgen via de webcam.

Een grote stap in de spoorverbetering

In opdracht van provincie Gelderland en ProRail plaatste aannemer Strukton Rail afgelopen zaterdag 27 juli het spoordek van de nieuwe voetgangers- en fietsersonderdoorgang bij de Babberichseweg in Zevenaar. In dit spoordek worden de twee nieuwe sporen gebouwd. De 'inrijdoperatie' is een grote stap in de bouw van de onderdoorgang en vormt een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden om het spoor te verbeteren tussen Arnhem en Winterswijk. Waar nu het spoordek ligt, lag voorheen een overweg die voor de veiligheid door de onderdoorgang is vervangen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers