Noodlottig ongeval spoormedewerker

Nieuws

13 oktober 2016

Bij werkzaamheden aan het spoor is vannacht een medewerker van een aannemer om het leven gekomen. Dat gebeurde rond middernacht bij Meteren ter hoogte van de Betuweroute. De man werd aangereden door een intercity. De directie en medewerkers van ProRail zijn aangeslagen door dit noodlottig ongeval en betuigen hun medeleven aan de familie, vrienden en collega’s van het slachtoffer.

Medewerkers van ProRail zijn vannacht direct ter plaatse gegaan om hun steun te betuigen aan alle betrokkenen zoals naaste collega’s, maar ook de machinist van de trein die zeer geschokt is door deze aanrijding.  Het treinverkeer tussen Den Bosch en Utrecht lag als gevolg van het ongeval enkele uren stil en werd vannochtend vroeg weer opgestart. 

Onderzoek naar de toedracht 

Naar de toedracht van het ongeval loopt op dit moment een aantal onderzoeken van de politie, Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie SZW (voormalige arbeidsinspectie). ProRail doet ook eigen onderzoek en levert waar nodig haar bijdrage aan de andere onderzoeken. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers