Noodreparatie Kamperlijn

Nieuws

15 november 2017

ProRail legt over 3 kilometer bovengrondse kabels aan langs de Kamperlijn tussen Zwolle en Kampen. Een seinstoring ontregelt sinds vanmorgen de treindienst tussen beide steden: er rijden minder treinen en er worden bussen ingezet. We betreuren de overlast voor reizigers.

Kabels op rol

De kabels zijn inmiddels aangeleverd en de aannemer rolt ze met spoed uit langs het spoor en sluit de kabels aan. Het betreft maar liefst 6 rollen van 500meter kabel per stuk. De verwachting is dat het rond de avondspits klaar zal zijn en de treinen kunnen rijden. Houd je reisplanner in de gaten! 

Onderzoek naar kabels

De lijn Zwolle-Kampen geeft deze periode meer uitval dan verwacht, zeker gezien de spoorvernieuwing van afgelopen zomer. De kabels langs het spoor waren toen echter nog niet aan het einde van hun levensduur en zijn in de vernieuwingsslag niet meegenomen. ProRail doet onderzoek of en welk deel van de kabels eventueel alsnog vernieuwd moeten worden. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers