Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Omvangrijke werkzaamheden rondom Heerlen

Nieuws

19 oktober 2018

Komend weekend (20 & 21 oktober) wordt er op diverse plaatsen rondom Heerlen gewerkt aan het spoor. Het gaat onder meer om de bouw van het nieuwe station in Heerlen en de elektrificatie van het spoor tussen Landgraaf en Herzogenrath.

Bekijk: Virtual Reality experience of Heerlen Railway Station

Station Heerlen Maankwartier 

Op de plek van het huidige station Heerlen wordt een compleet nieuwe wijk gebouwd genaamd het Maankwartier. In opdracht van de gemeente bouwt ProRail een nieuw station. Komend weekend vinden er diverse werkzaamheden plaats. Het gaat bijvoorbeeld om het aanbrengen van damwanden en de sloop van beton. Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van deze werkzaamheden en zijn per brief geïnformeerd. 

Elektrificatie Landgraaf – Herzogenrath 

Het 6,5 kilometer lange spoor tussen station Landgraaf en het Duitse Herzogenrath wordt dit jaar geëlektrificeerd. Dit betekent onder meer de bouw van onderstations en bovenleiding. Dankzij de nieuwe stroomvoorziening kan eind dit jaar worden gestart met het rijden van een rechtstreekse trein tussen Maastricht en Aachen (Aken). 

Spoorvernieuwing 

Rondom Valkenburg en Heerlen worden delen van het spoor vernieuwd. We vervangen spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen (ballast). Zo houden we het spoor in goede conditie en zorgen we ervoor dat de treinen er veilig en betrouwbaar gebruik van kunnen blijven maken. Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van deze werkzaamheden en zijn vooraf per brief geïnformeerd. 

Gevolgen treinverkeer 

Vanwege de diverse werkzaamheden rijden er komend weekend geen treinen van en naar Heerlen. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor een het beste reisadvies.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers