Onbeveiligde overweg Beesel per direct op slot

Nieuws

12 februari 2019

De onbeveiligde overweg in Beesel, de Rayerveldweg waar gisteravond nog een ongeluk gebeurde, wordt vandaag per direct afgesloten. Dat hebben ProRail, de gemeente Beesel en de provincie Limburg gezamenlijk besloten.

Bekijk: Rayerveldweg Beesel

Op de Rayerveldweg botste gisteravond rond 20:00 uur een auto op een trein van Arriva. De bestuurder raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van dit ongeluk is nog onbekend en wordt nader onderzocht. ProRail en de gemeente Beesel hebben nog dezelfde avond contact met elkaar opgenomen. Vooruitlopend op een sanering door de provincie Limburg in het kader van de Maaslijn had de gemeente Beesel al besloten de overweg op te heffen. Het was alleen nog wachten op het aflopen van de bezwaartermijn. Nu er voor de tweede keer binnen een jaar tijd een ongeluk is gebeurd, hebben de weg- en spoorbeheerder in goed overleg met elkaar besloten de overweg vandaag nog af te sluiten. Dat gebeurt vanmiddag om 13:00 uur.

Veiligste overweg is geen overweg

Het ongeluk in Beesel onderstreept wederom de noodzaak van het opheffen, ondertunnelen of beveiligen van alle onbewaakte overwegen in Nederland. ProRail ziet dit het liefst het zo snel mogelijk gebeuren en pleit voor een snelle besluitvorming. De voortvarende aanpak van de gemeente Beesel is daarbij een prijzenswaardig voorbeeld. In de tussentijd blijft ProRail werken aan het verbeteren van de veiligheid.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers