Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Onbeveiligde overweg Geleen vanaf maandag gesloten

Nieuws

30 november 2018

ProRail heeft in overleg met de gemeente Sittard-Geleen besloten de onbewaakte spoorwegovergang bij de Raadskuilderweg met ingang van a.s. maandagmiddag te sluiten. Aanleiding voor de directe sluiting is de toename van het aantal bijna-ongelukken bij deze oversteekplaats.

Bekijk: Fietser ontkomt aan de dood op onbewaakte overweg

Onbewaakte overgangen

In Sittard-Geleen liggen enkele onbewaakte spoorwegovergangen. De meest onveilige overgangen  zijn de Raadskuilderweg en Lintjesweg in Geleen. De gemeente Sittard-Geleen en ProRail hebben het voornemen om deze onbewaakte spoorwegovergangen voor langzaam verkeer te sluiten en in plaats daarvan tunnels voor langzaam verkeer aan te leggen. Dit komt de veiligheid van het spoorverkeer en het langzaam verkeer dat gebruik maakt van de spoorwegovergangen ten goede.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats in de periode 2020-2022. Vooruitlopend daarop is besloten om de overgang aan de Raadskuilderweg nu al af te sluiten. Fietsers worden omgeleid via de Elsenburglaan, de omleidingsroute zal met borden worden aangegeven.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers