Onder de Utrechtse stationsvloer verrijst een perrongebouw

Nieuws

22 september 2015

Op het eerste en tweede perron van Utrecht Centraal komt - onder de huidige stationsvloer - een perrongebouw. Het is bedoeld als onderkomen voor diverse beroepsgroepen die op het station en de perrons werken. De bouw begint al snel: vanaf begin oktober. Volgend jaar februari staat de afronding gepland.

Het nieuwe perrongebouw vervangt het oude, waarvan het laatste deel in augustus 2013 is gesloopt om tijdelijk plaats te maken voor een looproute. Zo konden reizigers tijdens de verbouwing van het noordelijk deel van de stationshal toch lopend van en naar perron 1 en 2. Daarnaast is op de plek van het oude gebouw de nieuwe brede trap gekomen, waarlangs reizigers sinds 31 juli vanaf de buurtsporen - perron 1 en 2 - naar de stationshal kunnen lopen.

Onderdak

Het nieuwe perrongebouw biedt straks onderdak aan uiteenlopende beroepsgroepen en voorzieningen. Zo zijn daar de mensen die zich bezighouden met schoonmaak en afvalverwerking van de OV-Terminal, de perrons en de treinen. Ook hun spullen, zoals rolcontainers, worden er ondergebracht. Verder krijgen storingsmonteurs er een plek – zij moeten voor spoedreparaties snel ter plekke kunnen zijn; de railcatering is er gevestigd en de politie beschikt er over een briefingsruimte.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers