Onderdoorgang Kanaalweg opent 1 november

Nieuws

30 oktober 2019

Na bijna 14 maanden afsluiting opent de Kanaalweg/N786 weer. Op 1 november, vanaf 9.00 uur kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe onderdoorgang. Na de opening van de Kanaalweg/Burgemeester Willemsestraat volgen ook de Kattenberg, de Zuider Parallelweg en de parallelweg van de Burgemeester Willemsestraat. Het bedrijventerrein Rinaldostraat, de Kattenberg en de Zuider Parallelweg zijn dan ook via de onderdoorgang bereikbaar. Daarmee komt er een eind aan de afsluiting van de Kanaalweg (N786) en heffen we de omleidingsroutes en alle tijdelijke verkeersmaatregelen op.

Weghalen borden omleidingsroutes

In de loop van vrijdag 1 november worden de borden die de omleidingsroutes aangeven omgedraaid en weggehaald. Mogelijk duurt het definitief weghalen van alle omleidingsborden en tijdelijke verkeersmaatregelen een aantal dagen langer. Voor het verkeer zijn dan de omleidingsroutes niet meer aangegeven. De bekende navigatiesystemen zijn ingelicht zodat de juiste route zichtbaar is, direct bij openstelling.

Resterende werkzaamheden

Hoewel de Kanaalweg en de onderdoorgang op 1 november worden opengesteld, zijn dan nog niet álle werkzaamheden afgerond. De definitieve lichtmasten bij de toeritten komen eind november. Tot die tijd  staan er tijdelijke lichtmasten. De bomen en planten rond de onderdoorgang komen ook later. Het najaar en het begin van het winterseizoen is de ideale periode om bomen aan te planten. We verwachten de laatste werkzaamheden voor het einde van dit jaar af te ronden.

Voor wie zo nu en dan bij de projectlocatie komt kijken, is goed te zien dat in de afgelopen maanden veel werkzaamheden zijn verricht. De houtvezel panelen, kenmerkend voor de Traverse, zijn geplaats, het asfalt is gelegd en de belijning is aangebracht. Ook de werkzaamheden rondom de onderdoorgang zijn nagenoeg afgerond. De parallelweg van de Burgemeester Willemsestraat heeft bijvoorbeeld nieuwe klinkerverharding en er is een nieuwe aansluiting op de Kattenberg gemaakt. De bouwkeet van de aannemer is op 28 oktober weggehaald.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers