Onderdoorgangen station Elst gaan eerder open

Nieuws

6 april 2016

Zeker twee maanden eerder dan gepland gaan de twee nieuwe onderdoorgangen bij station Elst deels open voor het verkeer. Dat is nodig om de overweg Nieuwe Aamsestraat eerder te kunnen opheffen.

De overweg Nieuwe Aamsestraat is gekoppeld aan de verderop gelegen overweg Rijksweg Noord. Dit is een drukke overweg die regelmatig te maken heeft met lange dichtligtijden. Met de komst van de nieuwe dienstregeling in december worden de seinen aangepast om de dichtligtijdens enigszins te verkleinen. De opheffing van de overweg Nieuwe Aamsestraat wordt daar nu direct in meegenomen.

Eerder open

Vanaf september kan gemotoriseerd verkeer gebruik maken van de nieuwe onderdoorgang ten zuiden van het station. En vanaf medio oktober kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe onderdoorgang bij de Nieuwe Aamsestraat. Beide onderdoorgangen worden in december volledig opengesteld voor al het verkeer.

Wel zo veilig

De beide onderdoorgangen in Elst kruisen straks op een veilige manier het spoor. En dat is altijd goed nieuws omdat een overweg soms tot storingen kan leiden en er altijd een klein risico blijft bestaan op ongelukken. Met een ongelijkvloerse kruising hebben trein- en wegverkeer geen last meer van elkaar en wordt de doorstroming voor beide sterk verbeterd. De versnelling van het open stellen is mogelijk dankzij een goede samenwerking met alle betrokken partijen; gemeente Overbetuwe, ProRail en aannemer Mobilis. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers