Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Ondergrondse Infradag: kennis uitwisselen en agenda’s trekken

Nieuws

12 oktober 2018

De ingrediënten klopten: 470 aanmeldingen namens 21 leveranciers, aannemers en relaties, mooi weer, 15 verschillende workshops en een kick-off door ProRail Chief Operational Officer John Voppen. Het resultaat: een mooie Ondergrondse Infradag op 11 oktober bij het Railcenter in Amersfoort.

De centrale vragen waren: hoe duurzaam ben jij en hoe kun je duurzaamheid toepassen in het werken met ondergrondse infra? Ruim 450 bezoekers, werkzaam in de Ondergrondse Infra, bezochten het kennisevenement dat georganiseerd werd door ProRail en Railcenter. De dag begon met een speech van John Voppen en hij werd opgevolgd door duurzaamheidsexpert Sabine Oberhuber. Sabine had een stevig verhaal en de toon werd daarmee gelijk gezet; hoe duurzaam ben jij eigenlijk?

Voor ieder wat wils

Het kennisevenement was opgesplitst in een binnen- en buitenterrein. Binnen in de Railcollege zalen vonden 15 verschillende workshops en lezingen plaats. Bezoekers konden hun eigen programma samenstellen, door een kaartje van de programmawand te pakken. De kleinere workshops waren altijd uitverkocht en de wat grotere zalen waren met zo'n 20 tot 25 aanwezigen goed gevuld. Er waren hele uiteenlopende sprekers, waardoor er voor iedereen iets interessants te volgen was. 

Bijpraten en netwerken

Op het buitenterrein, dat tot Innovatiewerkplaats was omgedoopt, stonden 22 leveranciers, relaties van ProRail en Railcenter en aannemers met een stand. De stands waren mooi aangekleed door alle bedrijven en er hing een goede sfeer; bijpraten, netwerken, een presentatie kabellassen en nieuwe innovaties bekijken. De heerlijke versnaperingen zoals sandwiches, fruitbekers en smoothies waren verkrijgbaar op het ontmoetingsplein bij de drie foodtrucks en de ontmoetingen tent. Het prachtige weer was een groot cadeau, want dat maakt zo'n evenement nog leuker en aangenamer om te zijn.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers