Ondergrondse kabels en leidingen verlegd

Nieuws

9 juni 2016

Vanaf 20 juni tot augustus 2016 wordt in stationsgebied Driebergen-Zeist door aannemer Hak een aantal ondergrondse kabels en leidingen verlegd. Als onderdeel van deze kabelverlegging zal er een kabelkruising onder het spoor door gelegd moeten worden. Voor het kruisen van de spoorlijn moeten twee zogenoemde gestuurde boringen worden uitgevoerd. Uw woning en/of bedrijf blijft normaal bereikbaar.

Gestuurde boring

De twee boringen worden horizontaal gestuurd en liggen parallel aan de Hoofdstraat. Er wordt geboord tot een diepte van ongeveer 19 meter en over een lengte van ongeveer 350 meter. Zodra de gestuurde boring onder de grond is afgerond, zullen twee bundels buizen onder de grond door worden getrokken. Daarin komen de nieuwe leidingen en kabels voor gas, elektriciteit, water, glasvezel en telecom te liggen. Deze bundels, met ieder een totale lengte van 400 meter, worden voorafgaand aan de intrekoperatie naast de Driebergseweg aan elkaar gelast en op het fietspad (aan de oostzijde) gelegd. Voor fietsers is er een tijdelijke omleiding (pdf).

Omleiding fietsers

Om die reden wordt het fietspad aan de oostzijde van de Driebergseweg tijdelijk omgeleid via de overkant van de weg (aan de westzijde). Deze situatie duurt ongeveer vier weken. Het fietspad aan de westzijde wordt tijdelijk verbreed. Op de kruising Breullaan – Driebergseweg – Odijkerweg komen extra opstelplaatsen voor fietsers en tevens een extra stoplicht voor het fietsverkeer. Op de oversteekplaats (ongeveer 400 meter vanaf dit kruispunt richting Zeist) kunnen de fietsers weer naar de overkant. Bij deze oversteekplaats staat de eerste dag een verkeersregelaar.

Hinder

De aannemer doet er alles aan om de overlast bij deze operatie tot een minimum te beperken. Toch zal al het verkeer enige overlast van de werkzaamheden ondervinden. Zo wordt de Breullaan enkele keren kort afgesloten, op dinsdag 28 juni en op zaterdag 2 juli. Op deze dagen gaat aannemer HAK-drillcom de bundels kabels en leidingen onder het spoor door trekken. Via bebording wordt het (auto) verkeer omgeleid. Tijdens de afsluiting van de Breullaan zorgen verkeersregelaars ervoor dat de omleiding van het verkeer goed verloopt. De werkzaamheden vinden overdag plaats van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 19:00 uur (en een enkele keer op zaterdag).

Vragenuur

Bewoners en bedrijven hebben een informatiebrief (pdf) gehad over de werkzaamheden. Wilt u vragen stellen over de boring of over de omleiding, dan bent u van harte welkom tijdens twee vragenuren op maandag 13 juni van 17.00 tot 18.00 uur of van 19.00 tot 20.00 uur.
Locatie: Pannenkoekenhuis Princenhof, Hoofdstraat 1, 3971 KA Driebergen-Rijsenburg.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers