Ondertussen bij Waddinxveen Triangel

Nieuws

Gepubliceerd op 6 december 2017 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:27 uur

De bouw van station Waddinxveen Triangel schiet al aardig op. In het voorjaar van 2018 moet het station op de lijn Gouda - Alphen aan den Rijn klaar zijn.

ProRail bouwt in Waddinxveen sinds januari 2017, behalve het nieuwe station, ook een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor. Fietsers kunnen daarmee veilig en makkelijk naar de oostzijde van het dorp komen en naar het bedrijventerrein Coenecoop. Tegelijkertijd werkt de gemeente aan de kant van de nieuwe woonwijk Park Triangel aan een stationsplein. Station, tunnel en het plein moeten in het voorjaar van 2018 af zijn.

Voortgang

De onderdoorgang en het perron zijn in ruwbouw gereed. Tot aan de kerst is aannemer Gebr. De Koning bezig met onder andere het plaatsen van perronmeubilair, lichtmasten (op het perron en bij de onderdoorgang) en de technische installaties op het perron en in de technische ruimte (zoals verlichting). In de onderdoorgang brengen ze straatwerk en asfalt aan en maken ze een brandweeraansluiting. Na de kerstvakantie brengen ze hekwerken aan, testen ze de verschillende installaties en werken ze aan het fietspad aan de Coenecoopzijde. Ze leggen de sloten  terug en brengen groen aan.

Ontwerp

Bij het ontwerp van de tunnel is veel aandacht besteed aan licht en zicht, voor een prettige en sociaal veilige verbinding tussen Park Triangel en Coenecoop. Schuine wanden benadrukken het open karakter. Het stationsplein krijgt een fietsenstalling, parkeerplaatsen en speciale kiss & ride plaatsen om trein-reizigers af te zetten of op te halen. Het stationsgebied aan de Coenecoop-zijde wordt overzichtelijk en rustig. Het groen en de bomen blijven behouden.

Hoogwaardig OV in Zuid-Holland

Het nieuwe station maakt onderdeel uit van de plannen voor hoogwaardig openbaar vervoer van de provincie Zuid-Holland. Samen met ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn werkt de provincie aan een betere bereikbaarheid van de regio. Gezamenlijk investeren zij in een flinke kwaliteitsverbetering van de spoorverbinding tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Waddinxveen Triangel is een van de twee nieuwe stations die op dit traject worden gerealiseerd. Het andere station is Boskoop Snijdelwijk.

Timelapse

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers