Onderzoek naar gedrag bij over­paden stations

Nieuws

14 maart 2019

ProRail gaat het gedrag van reizigers en passanten op vier overpaden vastleggen met een camera. Het gaat om oversteekplaatsen bij de stations Oss, Etten-Leur, Deurne en Tiel. De beelden worden gebruikt om de veiligheid te verbeteren.

Uit meldingen van machinisten weten we dat er af en toe gevaarlijke situaties plaatsvinden op overpaden bij deze stations. Bijvoorbeeld omdat het heel erg druk is en mensen op het laatste moment nog oversteken. ProRail plaatst bij de vier oversteekplaatsen daarom camera’s. Ze leveren waardevolle beelden die we goed kunnen gebruiken om de veiligheid verder te verbeteren. De camera’s voldoen aan de privacywetgeving en de plaatsing gaat in overleg met de betrokken gemeenten.

Eigen Weg

De camera(’s) in Deurne en Tiel worden deze week geplaatst. In de week van 15 april volgt de plaatsing op de stations Oss en Etten-Leur. De camera's blijven zeker vier weken staan om het gedrag goed te monitoren. Daarna volgt een analyse. ProRail laat bij de overpaden ook een bordje ophangen met het opschrift ‘Eigen Weg’. Dat is nodig om de juridische status van de overpaden in stand te houden. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers