Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Ongeluk bij werkzaamheden in Schinnen

Nieuws

24 november 2021

Bij werkzaamheden aan het spoor tussen Sittard en Heerlen is een ongeluk gebeurd. Een werknemer is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Verwondingen

Tijdens werkzaamheden met ongebluste kalk is er iets misgegaan waardoor de werknemer verwondingen opliep. Wat zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Reactie ProRail

Regiodirecteur Dimitri Kruik is naar de werkzaamheden toegegaan: "Er wordt zoals bij elk arbeidsongeval onderzoek gedaan naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar onze gedachten zijn vooral bij de persoon die is overgebracht naar het ziekenhuis. We hopen dat deze persoon voorspoedig herstelt."

Werkzaamheden

Tussen Sittard en Heerlen werken we aan het spoor. Bij Schinnen vervangen we op een deel van het spoor de ballast. Ballast is belangrijk voor de ligging van het spoor en zorgt ervoor dat het regenwater goed kan weglopen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers