Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Ongeluk bij werkzaamheden in Schinnen

Nieuws

24 november 2021

Bij werkzaamheden aan het spoor tussen Sittard en Heerlen is een ongeluk gebeurd. Een werknemer is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Verwondingen

Tijdens werkzaamheden met ongebluste kalk is er iets misgegaan waardoor de werknemer verwondingen opliep. Wat zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Reactie ProRail

Regiodirecteur Dimitri Kruik is naar de werkzaamheden toegegaan: "Er wordt zoals bij elk arbeidsongeval onderzoek gedaan naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar onze gedachten zijn vooral bij de persoon die is overgebracht naar het ziekenhuis. We hopen dat deze persoon voorspoedig herstelt."

Werkzaamheden

Tussen Sittard en Heerlen werken we aan het spoor. Bij Schinnen vervangen we op een deel van het spoor de ballast. Ballast is belangrijk voor de ligging van het spoor en zorgt ervoor dat het regenwater goed kan weglopen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers