Ongeluk trein-vrachtwagen in Roermond: treinverkeer weer mogelijk

Update vrijdag 4 september, 14.30u (slot)

De ravage en de schade was gigantisch, maar het is toch nu al gelukt om alles klaar te krijgen. Vrijdagmiddag 14.30u waren de sporen weer beschikbaar en is treinverkeer bij Roermond volledig mogelijk. We zijn dankbaar voor de enorme inzet van hulpdiensten en spoorwerkers ter plaatse.

Donderdagmiddag 3 september vond bij Roermond een aanrijding plaats. Incidentenbestrijders van ProRail en spoorwerkers van aannemer Strukton Rail hebben met man en macht gewerkt om de aanrijdingstrein en vrachtwagen van het spoor te krijgen en het spoor te herstellen. De schade bleek groter dan verwacht. 

Bericht vrijdag 6.45u

De berging van trein, vrachtwagen en lading is vannacht afgerond. De herstelwerkzaamheden zijn rond 03:00 uur begonnen. Naast herstel aan de bovenleiding moeten er ook spoorstaven worden vervangen.

Bericht donderdag 19.45

Als gevolg van de aanrijding tussen een vrachtwagen en een trein in Roermond donderdagmiddag 3 september rijden er zeker tot vrijdag geen treinen tussen Sittard en Weert. Het ongeluk vond plaats op een overweg aan de Parallelweg.

De schade aan de infrastructuur is groot. Onder meer de bovenleidingsportalen en de overweginstallatie zijn zwaar beschadigd. Ook moeten de restanten van de vrachtwagen nog worden weggehaald en staan er nog twee treinen die van de spoorbaan moeten worden weggehaald.

Oorspronkelijk bericht

Op een beveiligde overweg in Roermond is een aanrijding geweest tussen een passagierstrein en een vrachtwagen. Bij het incident zijn geen slachtoffers gevallen. De ravage is groot. Het treinverkeer tussen Sittard en Weert ligt stil.

De afdeling Incidentenbestrijding van ProRail gaat ter plaatse om reizigers en treinpersoneel veilig uit de trein te halen en de trein te bergen. Als de trein weg is, onderzoeken we hoe groot de schade is en hoe lang het herstel van de sporen gaat duren.

Reisplanner

Check de reisplanner voor vertrek voor actuele reisinformatie.

 

Gepubliceerd op