Update: Schade overweg Boxtel hersteld

Nieuws

30 november 2023

In Boxtel heeft er donderdag 30 november even na 18:00 uur een aanrijding plaatsgevonden op een overweg. Daardoor was er tot vrijdagochtend 1 december geen treinverkeer tussen Boxtel en Tilburg.

Update | 01-12-2023 | 07:55 uur

De schade aan de overweg in Boxtel waar gisteren, donderdag 30 november, een aanrijding plaatsvond is hersteld. De schade aan de dwarsliggers bleek na uitgebreide inspectie kleiner dan verwacht. De dwarsliggers kunnen veilig bereden worden en hoeven niet direct hersteld te worden. De aannemer heeft daarom alle schade kunnen repareren in de nacht van donderdag op vrijdag. Daardoor kan het treinverkeer sneller dan verwacht weer opstarten. 

Vanaf vrijdagochtend 08:30 is er weer treinverkeer mogelijk tussen Boxtel en Tilburg. Bekijk een reisplanner voor vertrek. 

Update | 30-11-2023 | 22:40 uur

De schade door de aanrijding met de paardentrailer op de overweg in Boxtel is aanzienlijk. Er zijn honderden dwarsliggers beschadigd. Deze moeten gecontroleerd worden en mogelijk hersteld. Ook aan de overweg is fikse schade.

Het treinverkeer ondervindt de komende dagen hinder. In ieder geval tot morgenochtend, vrijdag 1 december, 08:00 rijden er geen treinen tussen Boxtel en Tilburg. Mogelijk rijden er langer geen treinen, of slechts beperkt. Hierover volgt later meer duidelijkheid. Dit is onder andere afhankelijk van de omvang van het benodigd herstel en van de beschikbaarheid van materieel en materiaal.

Bericht | 30-11-2023

De trein is bij de aanrijding met één as ontspoord. Deze moet door ProRail incidentenbestrijding herspoord worden en de schade hersteld. In de trein bevonden zich ongeveer 350 reizigers. Zij worden via een evacuatietrein geëvacueerd.

Aan de overweg is flinke schade. Er rijden in ieder geval de rest van de dag geen treinen meer op dit traject. Bekijk een reisplanner voor vertrek voor omreisadvies.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers