Ongeval tussen trein en auto in Opheusden

Op een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) is vrijdag 11 augustus rond 13:30 uur een passagierstrein van Arriva in botsing gekomen met een auto. Hierdoor is het treinverkeer tussen Kesteren en Arnhem gestremd.

Incidentenbestrijding ter plaatse

De incidentenbestrijders van ProRail zijn uitgerukt naar de plaats van het ongeval. De eerste zorg zal altijd uitgaan naar eventuele gewonden en reizigers in de trein. In samenwerking met andere hulpverleners zorgen de incidentenbestrijders er daarna voor dat het spoor zo snel mogelijk weer beschikbaar is. Dit doen ze onder andere door te helpen bij het evacueren van reizigers, ervoor te zorgen dat de betrokken trein weer weg kan van de incidentplek en het spoor vrij te maken van ongewenst materiaal. 

Schade

Door de aanrijding is het mogelijk dat het spoor schade heeft opgelopen. Deze schade moet worden hersteld voordat het treinverkeer weer kan worden hervat. Hoe groot de schade is en hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren is nog niet bekend.

Soorten openbare overwegen

Het merendeel van de overwegen in Nederland is ‘openbaar’. 1.800 daarvan liggen in de openbare weg en zijn publieke oversteekplaatsen. Het grootste deel daarvan (1.700) is beveiligd met overwegbomen, bellen en lampen. Daarnaast zijn er in Nederland 120 'Niet Actief Beveiligde Overwegen', zogeheten NABO’s. ProRail wil dat deze 120 NABO's zo snel mogelijk worden beveiligd of opgeheven.

Gevolgen treinverkeer

Vanwege het ongeval rijden er op het traject Kesteren en Arnhem geen treinen. Check voor je op reis gaat de reisplanner van je vervoerder voor het meest actuele reisadvies.

Onderzoek

Naar de precieze toedracht van het ongeval wordt onderzoek gedaan. 

Gepubliceerd op