Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Onvergetelijke spoorwensen in vervulling

Nieuws

6 juni 2024

Op 4 en 5 juni vond de 17e editie van de Spoorwensdagen plaats. Met de inzet van zo’n 250 vrijwilligers van ProRail, NS en diverse bedrijven uit de spoorsector werden meer dan 85 trein- en spoorwensen vervuld. Zowel kinderen als volwassenen werden tijdens de Spoorwensdagen als echte VIP's behandeld. De wensen varieerden van een dagje als machinist, conducteur of stationsomroeper, tot exclusieve rondleidingen achter de schermen bij de verkeersleiding van ProRail of het OCCR.

Openingsevent

Op dinsdag 4 juni werd het startschot van de Spoorwensdagen gegeven op Utrecht Centraal door John Voppen, CEO van ProRail, en Wouter Koolmees, president-directeur van NS. Tijdens het openingsevent gingen de eerste wensen meteen in vervulling: Roland en Unai werden in 45 minuten klaargestoomd tot machinist voor één dag.

De SpoorwensExpress, een speciale trein waar VIP's op konden meeliften naar hun activiteiten, stond op dinsdagochtend klaar. De VIP's werden uitgezwaaid door John, Wouter en verschillende vrijwilligers.

 • Tijdens het openingsevent werd Unai in drie kwartier klaargestoomd tot 'Machinist voor één dag'
  Tijdens het openingsevent werd Unai in drie kwartier klaargestoomd tot 'Machinist voor één dag'
 • Jayden mocht een dagje meelopen met Incidentenbestrijder Mark
  Jayden mocht een dagje meelopen met Incidentenbestrijder Mark
 • Een mobiele treinstimulator stond op Utrecht Centraal
  Een mobiele treinstimulator stond op Utrecht Centraal
 • De SpoorwensExpress
  De SpoorwensExpress
 • De VIPS hielpen de machinist
  De VIPS hielpen de machinist
 • John Voppen en Wouter Koolmees zwaaien de VIPS uit
  John Voppen en Wouter Koolmees zwaaien de VIPS uit

Vrijwilligers voor vrijwilligers 

Naast de 85 wensen van trein- en spoorliefhebbers, vervullen ProRail en NS ook de wens van zo'n 50 vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens Nederland. Zij reisden ook met een speciale SpoorWensExpress door het hele land, met als eindbestemming de Inktpot voor een speciale rondleiding door het historische gebouw.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers