Ook ProRail mogelijk geraakt door datalek

Nieuws

31 maart 2023

ProRail is op dinsdag 28 maart op de hoogte gesteld van een mogelijk datalek. Het betreft hetzelfde datalek waardoor ook partijen als NS, Heineken en Vodafone/Ziggo zijn getroffen.

Inbraak softwareleverancier

Naar nu blijkt is er ingebroken bij een softwareleverancier die diensten levert aan marktonderzoekers. Bij ProRail zijn daardoor mogelijk 4300 mensen geraakt, die telefonisch contact hebben gehad met onze afdeling Publieksvoorlichting. Alleen hun namen, telefoonnummers en geslacht zijn mogelijk buitgemaakt (dus geen (mail)adressen, financiële gegevens e.d.). Zij worden geadviseerd om extra alert te zijn op telefonische oplichting.

Melding 

ProRail vindt het erg vervelend dat mogelijk persoonsgegevens in verkeerde handen zijn gekomen. We hebben melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Heb je hier vragen over? Neem contact op met de Functionaris Gegevensbescherming van ProRail via privacyfg@prorail.nl.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers