Ook treinvrije periode voor spoorwerk Groningen-Leeuwarden in het najaar

Nieuws

7 april 2020

ProRail werkt van 25 april tot en met 3 mei aan het spoor op het traject Groningen- Leeuwarden. Op 13 december moet hier de eerste extra sneltrein rijden. Het werk eind april richt zich vooral op het Groningse deel. Om het spoorwerk aan de Friese kant af te krijgen is nog een treinvrije periode in november nodig.

In deze najaarsperiode past de aannemer de beveiliging aan, zijn er verbouwingen aan station Leeuwarden, de perrons in Hurdegaryp en is er werk aan overwegen De Schrans en de Campinafabriek in Leeuwarden. Dit werk kan de aannemer alleen uitvoeren als er geen treinen rijden. In eerste instantie was dit spoorwerk gepland in en om de herfstvakantie van 2019, maar de benodigde beveiligingsapparatuur was niet op tijd beschikbaar.

Eind november beste optie

Begin 2020 werd de apparatuur geleverd en kon ProRail met de vervoerders en de aannemer een nieuwe treinvrije periode plannen. Uitgangspunt van alle partijen was om dit in een vakantieperiode te plannen. ProRail en beide provincies hebben uitvoerig verschillende scenario’s besproken, maar uit grondig onderzoek en scenario-analyses bleek dat het niet mogelijk was om het spoorwerk in een vakantieperiode uit te voeren. De beste optie blijkt 18-30 november te zijn. Op dit moment bespreken alle partijen of deze data inderdaad kunnen worden aangehouden. Het spoorwerk uitvoeren in deze periode heeft verder geen effect op de planning. De eerste sneltrein kan dan nog steeds vanaf 13 december gaan rijden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers