Op tijd bij de finish?

Nieuws

7 april 2016

Ga jij dit weekend met de trein, bijvoorbeeld naar de marathon van Rotterdam? Check dan voor vertrek de reisplanner zodat je op tijd op je eindbestemming komt. ProRail werkt namelijk ook dit weekend, 9 en 10 april, op diverse plaatsen in het land aan het spoor en op stations.

Zo wordt er onder andere in de nacht van 9 op 10 april gewerkt aan onderhoud van het spoor en de bovenleiding tussen Rotterdam Centraal en station Barendrecht en wordt er ook weer volop gewerkt aan de stationsverbouwing van Utrecht Centraal.

Precisie klus Beverwijk

Dit weekend staat er bij overweg Aagtenpoort in Beverwijk een precisie klus op de planning. We schuiven namelijk het spoordek in de fiets- en voetgangerstunnel. Deze klus start zaterdagmiddag 10 april om 15:00 uur. 

Verhoging perrons 

Op station Kruiningen-Yerseke starten vrijdagavond de werkzaamheden met betrekking tot het verhogen van de perrons. De perrons worden gelijkvloers gemaakt met de treinen, dit maakt in- en uitstappen in de toekomst gemakkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot maandagochtend 11 april.

Nieuwe onderdoorgang Bilthoven 

In Bilthoven bouwen we een nieuwe onderdoorgang onder het spoor. Deze nieuwe onderdoorgang gaat gepaard met de aanleg van een rotonde en een nieuwe weg. Dit weekend verwijderen we de oude overwegbevloering en worden er aansluitend damwanden in en nabij de spoorbaan ingebracht. De werkzaamheden starten zaterdagochtend en zijn naar verwachting maandagochtend afgerond.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers