Opening station Breda voltooid

Nieuws

Gepubliceerd op 9 april 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:53 uur

Anderhalf jaar na de feestelijke opening van het nieuwe station in Breda, werd het project vanochtend voltooid met het vertrek van de eerste IC-direct richting Antwerpen/Brussel. Juist de komst van een internationale verbinding was immers een belangrijke reden om in Breda een gloednieuw station te neer te zetten.

ProRail feliciteert haar partners NS en de gemeente Breda met deze laatste o zo belangrijke mijlpaal. Hiermee vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en is HSL-station Breda echt de (internationale) poort van Brabant geworden. We waren al trots op deze OV-terminal dat met geen enkel ander station in Nederland te vergelijken is. Nu je ook nog eens in iets meer dan een uur met de trein in Brussel staat, heeft wonen, werken en reizen op dit station nog meer waarde gekregen. 

Proefbedrijf

De nieuwe verbinding is de afgelopen maanden uitgebreid getest door NS en ProRail middels een zogeheten proefbedrijf. Bijna dagelijks zijn er testritten uitgevoerd om het personeel op te leiden, maar ook om eventuele problemen te verhelpen. Zo hebben medewerkers van ProRail bijvoorbeeld aanpassingen gedaan bij de grens waar de trein moet overschakelen van de Nederlandse beveiliging naar de Belgische beveiliging. Dat alles om te zorgen voor een veilige en betrouwbare dienstregeling.

Station Breda

Het nieuwe station in Breda werd op 8 september 2016 feestelijk geopend. NS, ProRail en de gemeente Breda hebben samen met de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks een prachtig en uniek station neergezet met een ontwerp dat past bij de allure van een HSL-station en recht doet aan de stad Breda. De bouw is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrages van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers