Opening van station Harderwijk

Nieuws

14 september 2016

Vrijdag 16 september gaat het los op station Harderwijk! Bijvoorbeeld om 12.00 uur, als de officiële opening met een spectaculaire act plaatsvindt. Iedereen is welkom!

Programma

Vrijdag wordt voor reizigers en omwonenden een feestelijke dag op het nieuwe station Harderwijk. Tijdens de ochtend- en middagspits (van 07:00-09:00 uur en van 16:30-18:30 uur) is er muziek en theater op en rond het station, verzorgd door Cultuurkust en Popschool Harderwijk. Laat je verrassen en test gelijk even de prachtige Botterbank. Het hoogtepunt van de dag is de officiële én spectaculaire openingshandeling om 12:00 uur. Iedereen die dit mee wil beleven is vanaf 11:50 uur welkom op het voorplein (noord-zijde van het station). Onder andere de Commissaris van de Koning zal het feest bijwonen. Facebookers kunnen tijdens de openingsdag ook nog meedoen aan een foto-winactie met de hashtag #sluitjeaan!

Omgeving volgt

Overigens, rond het station staan hier en daar nog bouwhekken. Dat komt omdat we de omgeving nog flink onder handen nemen. Kortom, met de officiële opening is het nieuwe station, de noordelijke fietsenstalling en de tunnel in gebruik, maar het oude station slopen we pas in de komende tijd om plaats te maken voor het nieuwe busstation. Aan de zuidkant bouwen we tot eind dit jaar nog aan een (buiten) fietsenstalling met 600 plekken. In de realisatie van dit project werkten we met diverse partijen samen: gemeente Harderwijk, NS Stations, aannemerscombinatie Reef-Strukton en firma Hoornstra Ophof.

ProRail opent

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we de komende tijd veel vernieuwde stations. Kijk maar eens op prorail.nl/openingen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers