Operatie Zevenslag met 22 nieuwe wissels geslaagd

Nieuws

31 augustus 2015

Een zes-tien-daagse buitendienststelling. En het zit erop. In die tijd voerden we een enorme spooroperatie uit op grofweg zeven verschillende werkplekken om het treinverkeer te verbeteren en ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. En het belangrijkste is gelukt: er zijn 22 nieuwe wissels in dienst genomen. Met hulp van aannemers en ingenieurs van Strukton, Dura Vermeer en Voestalpine WBN bijvoorbeeld. Maar ook met het geduld van tienduizenden reizigers.

Wat is er nieuw?

Vandaag zijn 22 nieuwe wissels in gebruik genomen, waarvan er tien van een voor Nederland geheel nieuwe type. Bij Velperpoort aansluiting, Westervoort, Zevenaar en Zevenaar-Oost. Er zijn talloze kilometers spoor vernieuwd en er is 700 meter extra passeerspoor met een sneller wissel bij gekomen in Wehl. De perrons in Arnhem zijn in grote mate voorzien van nieuwe betegeling. Ook is er een enorme hoeveelheid nieuwe spoorapparatuur geinstalleerd. En dat is nog niet alles. Er is ook een tunnel ingeschoven in Zevenaar. Het is bijna teveel om op te noemen.

Wat moet nog?

We kijken ook terug op 16 dagen sterk wisselend Nederlandse weer, van bloedheet tot drijfnat. Dat maakte zelfs de afgelopen nacht nog weer spannend. Door het langdurige en hevige onweer kon er een tijd niet gewerkt worden tussen Arnhem en Zevenaar bijvoorbeeld. Uiteindelijk kon het treinverkeer daardoor een uur later dan gepland weer in dienst worden gegeven. Afgezien van het weer is ook niet gelukt om al het geplande spoorgrind te vernieuwen daar. We gaan dit opnieuw inplannen. Het spoorgrind is er op zich nog goed genoeg en we wilden voorkomen dat het werk onverwacht ineens erg zou uitlopen.

Terugkijken

We kijken al met al tevreden terug op 16 dagen geen treinverkeer tussen Arnhem en Doetinchem, wat ook deels tussen Arnhem en Dieren hinder gaf. Daar was een enorme busoperatie voor nodig die Arriva en Breng op touw hebben gezet, waarbij het nog af te bouwen nieuwe busplein bij station Arnhem alvast even in gebruik was genomen. Natuurlijk was dat niet altijd even prettig voor reizigers, maar het is over het algemeen goed verlopen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers