Opgelet: 9 dagen geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort

Gepubliceerd op 16 november 2017 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:20 uur

ProRail gaat het spoor vernieuwen tussen Haarlem en Zandvoort. En we beginnen met de aanleg van een natuurbrug. Er rijden 9 dagen geen treinen maar bussen. Van zaterdag 18 november tot en met zondag 26 november.

Spoorvernieuwing én aanleg natuurbrug Duinpoort

In de nacht van vrijdag op zaterdag begint ProRail met het verwijderen van het oude spoor tussen Haarlem en Zandvoort. Daarna leggen we nieuw spoor neer, inclusief ballast en dwarsliggers. Ook vernieuwen we bovenleidinsgportalen en de vloer van een overweg. Het spoor tussen Haarlem en Zandvoort loopt grotendeels door duingebied. Middenin de duinen bouwt ProRail een natuurbrug zodat dieren het spoor veilig kunnen oversteken. De natuurbrug gaat open in juni, komende week leggen we het eerste landhoofd aan.

Geen treinen maar bussen

Vanwege de werkzaamheden tussen Zandvoort aan Zee, Overveen en Haarlem, rijden er van 18 tot en met 26 november geen treinen maar bussen. Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt 15 - 30 minuten. Reizigers checken bij hun vertrek- en eindstation bij de bus in- en uit. Op station Haarlem begeleiden NS-medewerkers overstappende reizigers bij het geopende toegangspoortje. Ook op station Zandvoort aan Zee zijn extra NS-medewerkers aanwezig om reizigers te begeleiden.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers