Opgelet! Beperkt treinverkeer Schiphol Airport

Nieuws

3 maart 2016

In het weekend van 5 en 6 maart werkt ProRail aan het spoor rond Schiphol Airport. Dat heeft gevolgen voor het treinverkeer tussen Schiphol en Utrecht/Lelystad/Amersfoort. Check vóór vertrek je reisplanner.

Schermen, spoorgrind en bovenleiding

Komend weekend plaatsen we een tijdelijk werkscherm langs de A4 en halen we hekwerken en palen weg. We storten spoorgrind (ballast in onze woorden) en we vernieuwen de bovenleiding. Er kunnen geen treinen rijden.

Gevolgen voor het treinverkeer

Er rijden op 5 en 6 maart geen treinen tussen de stations Schiphol en Amsterdam Zuid. Reizigers kunnen via Amsterdam Centraal reizen en er worden bussen ingezet. Check voor vertrek je reisplanner.  

Meer ruimte op het spoor richting Schiphol

Tussen de stations Schiphol en Duivendrecht bouwt ProRail twee nieuwe, extra sporen, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden van en naar de nationale luchthaven. We zijn in 2012 begonnen en hebben inmiddels een aantal spoorviaducten vernieuwd en twee spoorbruggen gebouwd. En station Amsterdam Rai heeft een ruimere hal inclusief een extra perron. Eind van dit jaar ronden we het project af.  

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers