Opgelet! Dinsdag staking openbaar vervoer

Nieuws

27 mei 2019

Vanwege een staking in het openbaar vervoer is dinsdag 28 mei zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk. Dat geldt voor landelijke én regionale vervoerders. NS adviseert reizigers om dinsdag niet met de trein te reizen. Goederentreinen rijden dinsdag overigens wel. Woensdag 29 mei rijden er weer reizigerstreinen vanaf start dienstregeling.

Reis niet naar Schiphol 

Op last van de rechter rijdt tussen Schiphol en Amsterdam Centraal een minimale noodpendel voor Schipholreizigers. Dit betekent dat er alleen tussen 05:00 en 21:00 uur in beide richtingen vier keer per uur een trein rijdt. Ter vergelijking: normaal zijn dat circa 25 treinen per uur. Alle betrokken partijen, zoals Schiphol, de gemeenten Haarlemmermeer en Amsterdam, NS, Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Kennemerland adviseren om dinsdag niet richting Schiphol en Amsterdam te reizen wanneer het niet nodig is. Door de ov-staking wordt ernstige verkeershinder verwacht. Reizigers wordt geadviseerd hun reis uit te stellen.

Reisinformatie

Raadpleeg de website van NS voor meer informatie. Op de websites van de regionale vervoerders vind je informatie over de regionale treindiensten. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers