Opgelet: Geen treinen tussen Den Dolder en Baarn

Nieuws

8 maart 2018

Op zaterdag 10, zondag 11 én maandag 12 maart werkt ProRail aan het spoor tussen Baarn en Den Dolder. NS zet bussen in. Check vóór vertrek de Reisplanner. In drie dagen sluiten we het nieuwe treinbeveiligingssysteem aan.

Alles nieuw: seinen, seinhuizen en kabels

Zo'n 450 spoorwerkers werken dag en nacht aan de vernieuwing van het treinbeveiligingssysteem. Op zaterdag en zondag wordt het traject tussen Hilversum en Amersfoort aangesloten. Op maandag werken we met aannmer BAM Infra Rail verder aan het traject richting Den Dolder. Het Programma Vervanging Treinbeveiliging (PVT) vervangt alle oude beveiligingssystemen door de nieuwste techniek. Denk aan relaiskasten, seinhuizen, honderden kilometers kabel en nieuwe seinen. De voorbereidingstijd heeft een jaar geduurd. Ook in Limburg vernieuwt ProRail op drie trajecten de treinbeveiligingssystemen. Op het traject Hilversum - Blauwkapel is alles al met succes vervangen.

Publicatie: donderdag 8 maart 2018

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers