Opgelet! Hinder bij station Haarlem Spaarnwoude

Nieuws

3 september 2019

Trap op, trap af met zware tassen. De traverse bij station Haarlem Spaarnwoude over de rijksweg A200 en het spoor, met de naastgelegen Ikea, is een beducht obstakel voor treinreizigers. Daarom legt ProRail nu drie liften en twee hellingbanen aan. Vanwege de werkzaamheden is de stationsomgeving gedurende twee weekenden in september minder goed bereikbaar.

6-9 september: gevolgen voor automobilisten

Voor de aanleg van een kabelgoot aan de onderzijde van de traverse wordt rijksweg A200 in het weekend van 6-9 september gedeeltelijk afgesloten ter hoogte van het station. Dit gebeurt in de avonden en nachten en zondag overdag. Ook zijn er omleidingen voor autoverkeer. De omleidingen worden met bebording aangegeven. Bussen en nood- en hulpdiensten kunnen er ten alle tijden langs. De bushalte is tijdelijk 50 meter verplaatst.

14-15 september: gevolgen voor treinreizigers

In het weekend van 14 en 15 september wordt vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag tot en met de maandagochtend dag en nacht doorgewerkt. In dit weekend worden onder andere de liftputten aangebracht op de plek waar later de liften komen. En er komen tijdelijke loopbruggen om de perrons ook tijdens de bouw goed bereikbaar te houden. De traverse is het hele weekend buiten gebruik en er rijden geen treinen op het traject Amsterdam Sloterdijk – Haarlem – Leiden. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner van NS te raadplegen.

De werkzaamheden in het tweede weekend vallen samen met werk aan de oude drinkwatertransportleidingen onder de N200 in opdracht van project De Nieuwe N200. Dit gebeurt van vrijdagavond 13 september tot maandagochtend. Voor treinreizigers tussen Haarlem, Haarlem Spaarnwoude  en Amsterdam Sloterdijk zet NS snelbussen in. Reizigers van en naar Halfweg kunnen gebruik maken van een shuttlebus naar Haarlem Spaarnwoude en daar overstappen op de NS snelbus naar Haarlem of Amsterdam Sloterdijk.

Toegankelijke stations

ProRail voorziet een groot aantal stations van liften en hellingbanen. Zo zorgen we ervoor dat mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk kunnen reizen. 344 van de 402 stations zijn inmiddels toegankelijker gemaakt door het plaatsen van hellingbanen en/of liften. Tot 2022 gaan we nog eens dertien stations voorzien van liften. Zonder tegenslag is ook station Haarlem Spaarnwoude voorjaar 2020 voorzien van liften en hellingbanen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers