Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Opleveringsfeest spooronderdoorgang Diemen op 10 juni

Nieuws

26 april 2023

Na bijna drie jaar bouwen is het moment daar: de oplevering van het project Spooronderdoorgang Diemen nadert zijn voltooiing. Op 10 juni is het tijd om, samen met de inwoners van Diemen, de afronding van het project te vieren.

Festivalterrein

We richten een festivalterrein in aan de centrumzijde van de spooronderdoorgang. Hier zullen foodtrucs staan voor een hapje en een drankje. Verder zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en zorgt er een DJ voor muziek. Ook kan eenieder een ritje maken met een treintje door de onderdoorgang. Tijdens het officiële moment overhandigt ProRail symbolisch de sleutel van het gebied over aan de gemeente Diemen. De gemeente gaat in het najaar het Van Gemertplantsoen opnieuw aanleggen en honderden bomen planten in het gebied.  

Bijna klaar

De onderdoorgang is in januari opengesteld, de overweg is in maart definitief verwijderd. In de omgeving van het station wordt nu nog druk gewerkt door aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman, maar ook die klussen schieten op. De komende dagen worden de werkzaamheden rond het station afgerond en de laatste fietsenstallingen opengesteld. De definitieve loop- en fietsroutes zijn daarmee opengesteld. Hierdoor zijn er ook alternatieve looproutes bijgekomen voor mensen die minder goed ter been zijn.

De komende weken beginnen de laatste werkzaamheden: het vernieuwen van de riolering onder de harmonielaan. De bushalte bij deze straat krijgt zijn definitieve plek. En in opdracht van de gemeente Diemen wordt het fietspad tussen de A1 en de onderdoorgang vervangen. Hierna nadert het werk voltooiing en dat vieren we zaterdagmiddag 10 juni met Diemen.

Waarom de spooronderdoorgang?

De spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan zorgde al jaren voor gevaarlijke situaties. Maar ook voor veel oponthoud. Want nood- en hulpdiensten, bus- en overig wegverkeer stonden lang te wachten voor gesloten spoorbomen. Daarom is besloten deze gelijkvloerse overgang te vervangen door een onderdoorgang onder het spoor.

Nu kan het wegverkeer zich ongehinderd verplaatsen over de Ouddiemerlaan: de enige directe verbinding tussen de wijken Diemen Noord en Diemen Centrum. De onderdoorgang draagt bij aan toegankelijkheid en bereikbaarheid, en verbetert de verkeersveiligheid rondom het station.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers