Opsteker voor Rotterdam, Delft en Valkenburg

Nieuws

31 mei 2016

Ze zijn ruim, schoon, licht, overzichtelijk en hebben een restauratie met personeel om iets aan te vragen. Stations Rotterdam Centraal, Delft en Valkenburg zijn volgens de leden van reizigersvereniging ROVER de meest gastvrije stations van Nederland.

De nieuwe stations in Rotterdam en Delft hebben een aantal gemeenschappelijke eigenschappen die zeer worden gewaardeerd. Naast ruim, licht, schoon en overzichtelijk prijzen de leden van ROVER op deze stations de duidelijke informatie en het feit dat er genoeg te doen en te zien is. Ook de stationspiano wordt zeer gewaardeerd.

Valkenburg

Ook Valkenburg, het oudste station van Nederland, mag zich als klein station het meest gastvrije station van het land noemen. In de uitslag van de enquĂȘte wordt het geroemd om zijn unieke stationsgebouw. Daarnaast staan er redelijk veel banken, zijn de bussen vlakbij en ligt het in een mooie omgeving. Ook is er een restauratie waar mensen terecht kunnen voor een kleine versnapering.

Verbeteringen

Natuurlijk zijn er ook stations die minder scoren. Bijvoorbeeld omdat ze worden ervaren als donker, kaal, onoverzichtelijk en koud. Hier kijken we kritisch naar om te zien of er verbeteringen mogelijk zijn. We vinden het belangrijk dat stations goed bereikbaar en toegankelijk zijn en een plek waar het aangenaam verblijven is. Samen met de vervoerders spannen we ons 24 uur per dag in voor stations die veilig en schoon zijn. Daarom plaatsen we nieuw perronmeubilair, verbeteren we de toegankelijkheid en zorgen we voor goede reisinformatie. Met de leden van consumentenorganisaties zoals het Locov bezoeken we regelmatig stations om te leren van hun ervaringen. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers