Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Overweg Giessenzoom tijdelijk dicht

Nieuws

23 december 2020

Op zondag 29 november wordt de betonnen bevloering van overweg Giessenzoom vervangen. Voor deze dag is gekozen omdat er vanwege werkzaamheden elders al geen treinen rijden op dit traject. Onze aannemer is vanaf 02.00 tot 18.00 uur aan het werk. Dit betekent dat de overweg die dag afgesloten is voor wegverkeer. Bewoners aan de noordkant van de overweg, dus aan de Giessenzoom, kunnen die dag niet met hun auto gebruik maken van de overweg. Bewoners of bezoekers van woningen aan de Giessenzoom verzoeken we de auto te parkeren op de Parallelweg en te voet de overweg over te steken naar uw huis. Onze aannemer zorgt dat dit veilig kan gebeuren.

Hulpdiensten

Mocht de overweg met spoed gebruikt moeten worden door hulpdiensten zoals ambulance of brandweer dan zorgt onze aannemer dat dit direct middels een noodoplossing kan. Aanrijdende hulpdiensten lopen dus geen vertraging op.

Protocol Samen veilig doorwerken

Bij de spoorwerkzaamheden volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken we samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van desinfecterende en hygiënische middelen.

Heeft u vragen?

In verband met het coronavirus werkt de afdeling Publieksvoorlichting momenteel vanuit huis. Daardoor is er geen contact met onze telefooncentrale mogelijk. Heeft u een vraag of opmerking? Gebruik dan het contactformulier op www.prorail.nl/contact. In geval van spoed of extreme hinder kunt u bellen met 0800-7767245 (gratis).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers