Overwegen: leren we het dan nooit?

Nieuws

29 oktober 2015

In Barneveld trok een vrachtwagen maandag onze bovenleiding kapot, dinsdag was er een ongeval op een overweg in Brabant. En ook bij een pizzabezorger in Zwolle ging het deze week mis. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: let op bij overwegen! Levensgevaarlijke situaties, urenlange treinvertragingen en fors herstelwerk zijn gevolg van gevaarlijk gedrag.

Bekijk: Ken jij de gedragsregels rond het spoor? BOA's Paul en Johan leggen ze uit!

Barneveld, Schagen en Orthen

Kris kras door het land gebeurt het: gevaarlijk gedrag op overwegen. Deze week was het best bar. Een vrachtwagen trok in Barneveld onze bovenleiding naar beneden en in Orthen was er een ongeval op een overweg. En dan die pizzabezorger in Zwolle. Onveilig gedrag bij overwegen levert gevaar op voor weggebruikers, treinreizigers en omstanders. Graag brengen we juist deze week de regels op overwegen weer even onder de aandacht.  

Regels zijn er niet voor niets

Dus als je een overweg passeert, let dan gewoon goed op. Zeker als je met een grote vrachtwagen over een overweg rijdt, ga dan na of je de belading niet hoger is dan onze bovenleiding. Het lijkt allemaal simpel, maar het gaat nog te vaak mis. Ook voetgangers, fietsers en automobilisten gaan wel eens de fout in. Met alle gevolgen van dien...  Vorig jaar waren er 23 aanrijdingen op overwegen, waarvan 7 met dodelijke afloop.

Wat wel een bloemetje verdient.. 

Een boer uit Schagen heeft deze week een automobilist uit de brand geholpen. Een automobilist raakte met zijn auto vast op een overweg. Boer Anton twijfelde geen moment en trok met zijn trekker de auto van het spoor. Voor deze kordate actie hebben wij hem een bloemetje aangeboden. Dank Anton! 

 

rtvnh.nl: "ProRail zet heldhaftige boer Anton uit Schagen in het zonnetje" https://t.co/jcfTpTqAlD #prorail pic.twitter.com/09mu1G7qnb

— NS reiziger (@nsreiziger) 29 oktober 2015

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers