Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Paascampagne: Megaklus Utrecht

Nieuws

18 maart 2016

In het paasweekend vernieuwt ProRail volop het spoor rond Utrecht. Om reizigers vooraf goed te informeren, plaatst ProRail advertenties en dat niet alleen in kranten, maar ook op nieuwssites. Met deze campagne wil ProRail voorkomen dat reizigers voor verrassingen komen te staan. Reizigers wordt geadviseerd om de reisplanner van de vervoerder te checken voor een actueel reisadvies.

Megaklus Utrecht

Met Pasen werken wij rond Utrecht 81 uur aan één stuk door. Op goede vrijdag begint het werk om 19.00 uur en het gaat door tot en met Tweede Paasdag. We sluiten dan enkele nieuwe stukken spoor aan op het bestaande spoor. Daarna kunnen de treinen bij Lunetten door de nieuwe dive-under rijden. Dit is weer een grote stap in het uitbreiden van de spoorcapaciteit rond Utrecht.

Advertenties

Met advertenties in de Metro en het AD/Utrechts Dagblad informeren wij reizigers over onze paaswerkzaamheden rondom Utrecht.

Tussen het appen door

Krantenadvertenties alleen zijn niet voldoende om reizigers goed te informeren. Tegenwoordig zijn reizigers op een perron of coupé ook druk bezig met hun telefoon. Daarom informeren wij reizigers ook via location based advertising op veelbezochte sites als NU.nl, Facebook, Funda, Buienradar, Marktplaats, YouTube en Telegraaf.

Kijken terwijl je wacht

Op perrons van Utrecht Centraal, Amsterdam Zuid WTC, Leiden, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Zwolle en ‘s Hertogenbosch en in de stationshal van Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Amsterdam Bijlmer Arena, Amersfoort, Eindhoven en Breda vertonen wij via Rail TV korte filmpjes met uitleg van de werkzaamheden tijdens het paasweekend.

Drie maanden vooruit

Ook op andere plaatsen werken wij met Pasen. Op deze kaart vind je alle werkzaamheden, ook voor de komende drie maanden. Zo kun je je treinreis goed voorbereiden.

ProRail vernieuwt

We gebruiken in overleg met vervoerders en reizigersverenigingen vakantieperioden en weekenden om aan het spoor te werken, omdat er dan minder mensen met de trein reizen. Om reizigers goed te informeren over alle werkzaamheden en de gevolgen ervan, voert ProRail sinds voorjaar 2013 de publiekscampagne “ProRail vernieuwt”. Deze campagne legt in woord en beeld uit waar, waarom en hoe we sporen en stations vernieuwen.

Alvast fijne Pasen.
 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers