Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Paaswerk in Zwolle

Nieuws

16 april 2019

Aankomend Paasweekend start NoorderSpoort in opdracht van ProRail met diverse werkzaamheden aan het spoor in het gebied vanaf het station richting het opstelterrein voorbij Windesheim naar de IJsseldijk. Op dinsdagmorgen moet dit werk gereed zijn voor de eerste trein van die dag.

Opstelterrein bij Windesheim

Eind 2018 is aannemer NoorderSpoort gestart met de vernieuwing van de opstelsporen bij Windesheim. Een gedeelte van dit opstelterrein tot aan de IJsseldijk (1e fase) is inmiddels vernieuwd. De aannemer is nu bezig om sporen, bovenleiding en verlichting terug te bouwen.

In het Paasweekend van zaterdag 20 tot en met dinsdag 23 april voert de aannemer werkzaamheden uit die ook ‘s nachts doorgaan. Zo plaatst hij funderingen voor de bovenleiding in de grond en worden nieuwe bovenleiding balken op hun plek getakeld. Daarnaast bouwt de aannemer nieuwe sporen en legt hij kabels en leidingen op de definitieve plaats. Ter hoogte van de loods van Wärtsilä treft de aannemer voorbereidingen voor een extra spoor naar het opstelterrein bij Windesheim.

Gevolgen voor treinreizigers

De werkzaamheden in het Paasweekend hebben gevolgen voor de treinreizigers die van Zwolle naar Kampen, van Zwolle richting Kampen Zuid en van Zwolle richting Amersfoort reizen v.v.. Zij leggen deze route in genoemde periode per bus af. Voor meer reizigersinformatie check de reisplanner voor vertrek of kijk op de informatiepagina van NS en/of Keolis

Voorbereidingen voor ‘17-daagse’ in de zomer

De werkzaamheden in het Paasweekend moeten gezien worden als voorbereiding op een treinvrije periode van station Zwolle in de zomer. Van vrijdagnacht 27 juli tot en met maandagochtend 12 augustus voert NoorderSpoort grootschalige verbeterwerkzaamheden uit vanaf het station tot en met het opstelterrein bij Windesheim richting de IJssel. Dit werk is onderdeel van de “Spooruitbreiding Zwolle-Herfte” en kan alleen worden uitgevoerd tijdens een buitendienststelling van het spoor. ProRail zal over deze werkzaamheden en de gevolgen voor het treinverkeer nog nader communiceren

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers