Pasen: werken aan minder geluid bij Almere

Nieuws

23 maart 2016

Tijdens het paasweekend werkt ProRail op zaterdag 26 en zondag 27 maart hard aan nieuwe geluidschermen tussen Almere Poort en Almere Oostvaarders. Dit werk kan gevolgen hebben voor je treinreis. Ckeck daarom voor vertrek de reisplanner van je vervoerder.

24 km aan geluidschermen

Doordat er in de toekomst meer treinen gaan rijden bij Almere neemt de geluidbelasting voor de bewoners langs het spoor toe. Daarom plaatst ProRail over een lengte van 12 km aan beide zijden van het spoor geluidschermen. Om de nieuwe schermen te kunnen plaatsen halen we in het paasweekend op enkele plekken de oude schermen weg en verleggen we kabels en leidingen. Aan het eind van 2016 zijn alle nieuwe geluidschermen geplaatst.

Nieuwe keersporen

Om meer treinen te kunnen laten rijden, bouwt ProRail op station Almere Centrum keersporen. Deze sporen sluiten we in augustus van dit jaar aan op het bestaande spoor. In het paasweekend worden hiervoor al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Alle vernieuwingen maken deel uit van de spoorvernieuwing OV SAAL (Openbaar vervoer Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad). Eind 2016 zijn de meeste vernieuwingen gerealiseerd en kunnen err meer treinen rijden.

ProRail vernieuwt in 10 stappen

Het liefst laten we treinverkeer tijdens werkzaamheden doorgaan, maar soms is dat niet mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden of de veiligheid voor de spoorwerkers. We stemmen onze werkzaamheden altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het vernieuwen van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Ook voor komend paasweekend. Alvast fijne paasdagen!

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers