‘Perronkaartjes van 10 cent per stuk’

Nieuws

24 januari 2017

35 pensionada met een spoorwens, spoorliefde of spoornieuwsgierigheid gingen op pad, samen met 13 ProRail-trainees. Met een ontvangst in het historische hoofdkantoor De Inktpot, een rondleiding op het gloednieuwe station Utrecht Centraal en een bezoek aan het Spoorwegmuseum hadden de ouderen én de trainees een fantastische dag.

De trainees organiseerden deze spoordag in samenwerking met het Ouderenfonds. Een schot in de roos, zo bleek uit de vele aanmeldingen. Vrijdag 20 januari verwelkomden de trainees 35 ouderen uit het hele land op de spoordag. Die stond in het teken van ‘Van toen naar nu’.

Vergapen

De pensionada kregen een blik achter de schermen van de hedendaagse spoorwereld. Ze vergaapten zich aan het onlangs geopende Utrecht Centraal en vertelden enthousiast hoe dit station er vroeger uitzag. Vragen over en weer over nu en toen, koffie met taart, mooie verhalen over het perronkaartje dat destijds slechts 10 cent kostte, een heerlijke lunch, per trein naar het Spoorwegnuseum. De ouderen voelden zich betrokken bij het reilen en zeilen van het spoor en vonden het geweldig om een kijkje achter de schermen te krijgen.

Goede gesprekken

Trainee Lieke: ‘We hadden erg goede gesprekken met de ouderen, leuk om een blik in het spoor van toen te krijgen. Waar wij goed weten hoe het nu eraan toe gaat, wisten zij nog heel goed hoe alles vroeger was, waardoor wij als trainees zeker ook wat geleerd hebben. Daarnaast was het erg leuk en gezellig om een dag met ouderen op pad te gaan.’

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers