Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

PHS Amsterdam Centraal naar volgende fase

Nieuws

25 maart 2020

In deze periode kunnen bewoners en andere belanghebbenden hun zienswijze indienen. Het Ontwerptracébesluit en alle bijbehorende stukken zijn online te bekijken op www.platformparticipatie.nl/phsamsterdamcentraal.

PHS

Onderdeel van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) is de aanpassing van Amsterdam Centraal en de sporen rond het station. Door deze aanpassing krijgt de railinfrastructuur rond Amsterdam Centraal de komende jaren meer capaciteit, kwaliteit en robuustheid.

Meer capaciteit en ruimte

Amsterdam Centraal ontvangt gemiddeld zo’n tweehonderdduizend reizigers per dag, en tijdens evenementen nog vele malen meer. We verwachten dat het aantal reizigers dat dagelijks gebruik maakt van het station tot 2030 zal oplopen tot ruim een kwart miljoen.

Naast groei in het reizigersvervoer verwachten we ook een toename van het goederenvervoer. Daardoor zullen in de toekomst nog meer treinen gebruik maken van de sporen op en rond Amsterdam Centraal.

Complexe verbouwing

De verbouwing gebeurt gefaseerd, omdat de treinen moeten kunnen blijven rijden en reizigers veilig gebruik moeten kunnen maken van het station. Dat kost wel wat doorlooptijd, waarschijnlijk zo’n zeven tot acht jaar. Het is een complexe klus, waarvan de kosten zijn geraamd op zo’n € 850 miljoen euro, inclusief vervangingswerkzaamheden.

Kijk ook rechts van deze pagina: Besluitvorming.

Een voorproef van de aanpassingen? Bekijk deze video:

Bekijk: PHS Amsterdam Centraal – Ontwerptracé 2020

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers