Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Poëzie op station Middelburg

Nieuws

6 juni 2024

Op station Middelburg is begin april de constructie die de perronkappen ondersteunt extra verstevigd. De constructie is nu beter bestand tegen weer en wind. Daarnaast kunnen reizigers vanaf vandaag genieten van een bijzondere toevoeging op het station.

Gedichten en foto’s

Met dank aan Michael van Oostende, de stadsdichter van Middelburg, biedt het station nu een aangename afleiding aan wachtende reizigers. Zijn kunstwerk omvat inspirerende gedichten gecombineerd met prachtige oude foto’s van station Middelburg.

Stadsdichter Michael: "Het is voor mij een hele eer om als nieuwe stadsdichter op zo’n prominente plek in de stad te hangen. Onderwerpen als reizen, wachten, onderweg zijn: een mooi thema om over te schrijven. Hopelijk wordt hiermee het wachten een beetje verzacht." De gedichten en foto’s blijven voorlopig nog hangen en zijn tot aan de definitieve renovatie van het stationsgebouw te bekijken.

  • gedicht op station Middelburg
    De stadsdichter bij zijn gedicht
  • gedicht op station Middelburg
    Een gedicht op station Middelburg

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers