Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

PostNL-pand in de steigers

Nieuws

7 december 2018

Het PostNL-gebouw aan de achterzijde van station Groningen krijgt de aankomende weken een nieuwe jas. Sloopaannemer Dusseldorp bouwt daar de komende tijd een steiger en kleed deze aan met een wit doek. Dit is nodig om de stof en het gruis dat vrijkomt bij de sloop zoveel mogelijk tegen te houden. De sloop van de toren start waarschijnlijk in week 4 van 2019. Tijdens de kerst zijn er geen werkzaamheden.

Torenkraan

Op maandag 26 november 2018 is er achter het station een torenkraan geleverd.  Deze kraan is in acht ladingen gebracht met vrachtwagens en werd in twee dagen tijd opgebouwd. Wanneer de torenkraan niet meer nodig is, wordt deze weer afgebroken.

De giek van de torenkraan is veertig meter lang, dat is het horizontale deel van de kraan. Met het uiterste puntje van de giek kan de kraanmachinist 5.300 kilo tillen. Als de afstand tussen de toren en het hijsmateriaal niet meer is dan 22,9 meter, kan de torenkraan zelfs 10.000 kg hijsen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers