Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Precies en snel takel­werk bij de Ceintuurbaan

Nieuws

23 februari 2019

Vrijdagavond rond 21:00 uur heeft NoorderSpoort in opdracht van ProRail een tijdelijke ‘hulpbrug’ over de Ceintuurbaan (N35) geplaatst. Het was een mooi staaltje van precies en snel takelwerk. De Ceintuurbaan werd hiervoor vanaf 19:00 uur tot 24:00 uur geheel afgesloten en autoverkeer werd tijdelijk omgeleid.

Hulpbrug

Om aan- en af te kunnen rijden naar de bouwplaats bij de nieuw te bouwen dive-under bij Herfte, zijn tijdelijke bouwwegen en in- en uitritten gemaakt. Deze bouwwegen zijn (voor ca. twee jaar) ook nodig om de nieuwe brug over de Zalnese Wetering te bouwen én de sporen te verdubbelen.
De hulpbrug maakt het mogelijk dat het bouwverkeer kan invoegen op de tijdelijke in- en uitvoegstroken parallel aan de Ceintuurbaan, ter hoogte van het viaduct.

In 2019 start aannemer NoorderSpoort met de spoorverdubbeling richting Herfte en worden de bestaande viaducten (Marsweg, Ceintuurbaan) en bruggen (Almelo’s Kanaal en Zalnese Wetering) aangepast. Ook begint NoorderSpoort in april 2019 met de bouw van de dive-under in Herfte. 

Spooruitbreiding Zwolle-Herfte

De werkzaamheden bij de Ceintuurbaan zijn onderdeel van het project “Spooruitbreiding Zwolle-Herfte”. Bij dit project wordt het spoor tussen station Zwolle en de splitsing bij Herfte verdubbeld van twee naar vier sporen. Ook komt er zogenaamde dive-under bij Herfte. Met deze vrije kruising kunnen de treinen tussen Zwolle en Meppel of Emmen straks in één keer doorrijden, zonder op elkaar te hoeven wachten. Alle bouwwerkzaamheden aan het spoor moeten uiteindelijk leiden tot een snellere en betere treindienstregeling tussen het noorden en de Randstad.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers