Prijswinnaars zijn treindienstleiders in de dop

Nieuws

20 oktober 2015

Ze keken hun ogen uit, de elf kinderen die afgelopen zaterdag een bezoek mochten brengen aan de verkeersleidingspost in Utrecht. Zij hebben de rondleiding gewonnen tijdens een ontwerp- en kleurwedstrijd.

Achter de knoppen

De kinderen en hun ouders kregen uitleg over wat er allemaal gedaan wordt op de verkeersleidingspost. Daarbij hoort natuurlijk een kijkje in de seinzaal. Alle leerlingen mochten naast een treindienstleider zitten die hen vertelde wat ze precies doen. Zo lieten de treindienstleidiers zien hoe ze zorgen dat treinen veilig het station in rijden en hoe ze een wissel omleggen. Zelf mochten ze ook aan de knopjes zitten en voor omroeper spelen. Een leerling zei: “Vanmorgen was ik op het station en moest ik met mijn moeder naar een ander perron. Nu weet ik hoe het gaat en heb ik de mevrouw gezien die dat heeft gedaan.”

Omgevingsbewust

Wij vinden het belangrijk om de omgeving te betrekken bij vernieuwingen rond het spoor. In Bilthoven is een belangrijke overweg weggehaald aan de Soestdijkseweg Zuid en vervangen door een onderdoorgang. Die heeft weerbestendig, maar wat minder gezellig cortenstaal als wandversiering. Om van het stationsgebied toch een prettige leefomgeving te maken, hebben we samen met de aannemer een ontwerp- en kleurwedstrijd uitgeschreven. De leerlingen van de Julianaschool en de Werkplaats in Bilthoven mochten meedoen. De winnende creaties zijn samen met een ontwerper vertaald in een maakbaar en veilig ontwerp en staan nu bij station Bilthoven buiten in het groen. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers