Problemen met seinen voor projecten Den Haag, Tilburg en Kijfhoek

Nieuws

20 november 2023

ProRail is bezig met de invoering van een nieuw soort sein (spoorstoplicht): het ‘Nieuwe Generatie Sein’. Bij het goedkeuren van dit sein zijn problemen ontstaan, waardoor we deze nog niet kunnen gebruiken.

Uitgestelde werkzaamheden

Voor de projecten die in 2024 worden uitgevoerd moeten we daarom overgaan tot gebruik van het oude type sein. Dit is helaas niet in alle gevallen mogelijk. Een deel van de werkzaamheden die onze aannemers volgend jaar zouden doen bij het emplacement van Den Haag en van Tilburg stellen we daarom uit. Ook zijn er gevolgen voor goederenemplacement Kijfhoek.

Bij de veiligheidstesten van het Nieuwe Generatie Sein (NG-sein) zijn in bepaalde omstandigheden problemen met de zichtbaarheid gevonden. Daarom kan dit type sein op dit moment niet worden gebruikt. De oude seinen zijn significant groter dan de NG-seinen. Daarom kunnen we deze niet zomaar weer gebruiken, eerst moeten de beveiligingsontwerpen worden aangepast.

Geen gevolg voor dienstregeling 2024

Voor de projecten ombouw emplacement Den Haag en PHS Tilburg is er helaas onvoldoende tijd om de beveiligingsontwerpen aan te passen. Dit betekent dat we een deel van het werk moeten uitstellen. Er zijn geen gevolgen voor de treindienstregeling van volgend jaar. Op Kijfhoek zouden extra seinen komen. Het geplande werk op dit emplacement loopt door. De extra seinen worden wel geplaatst, maar afgedekt en buiten dienst gehouden totdat er een oplossing is.

Op dit moment wordt in kaart gebracht welke onderdelen van de werkzaamheden in Den Haag en Tilburg verplaatst moeten worden en welk onderdelen wel door kunnen gaan. Ook kijken we wanneer uitgestelde werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Ondertussen werken we onverminderd door aan het goedkeuren van het NG-sein.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers