Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Proef met slimme brillen

Nieuws

24 maart 2021

Kunnen we met slimme brillen (ook wel smartglasses genoemd) incidenten op het spoor nog sneller en veiliger oplossen? “Dat proberen we nu uit”, vertelt Marjol Markusse, adviseur Incidentenbestrijding bij ProRail, “In de proef dragen onze incidentenbestrijders deze slimme brillen. Ze bevatten een camera en een microfoon. Daardoor kunnen experts op afstand meekijken met de incidentenbestrijders. En zo meedenken over de beste afhandeling van het incident. We onderzoeken nu of dit voordeel oplevert voor onze dagelijkse operatie.”

Hinder voor reizigers en goederen beperken

Op het spoor kunnen incidenten plaatsvinden. Denk aan een aanrijding, ontsporing of een lekkende goederentrein. Onze incidentenbestrijders zorgen dat het treinverkeer zo snel mogelijk weer opgestart kan worden. Zo kunnen reizigers en goederen hun reis vervolgen en ervaren ze zo min mogelijk overlast. We zijn altijd op zoek naar oplossingen om de hinder nog sneller en veiliger te verhelpen.

Bekijk: Innovaties bij ProRail: smartglasses en incidentenbestrijding

Hinder beperken

Op het spoor kunnen incidenten plaatsvinden. Denk aan een aanrijding, ontsporing of een lekkende goederentrein. Onze incidentenbestrijders zorgen dat het treinverkeer zo snel mogelijk weer opgestart kan worden. Zo kunnen reizigers en goederenvervoerders hun reis vervolgen en ervaren ze zo min mogelijk overlast. We zijn altijd op zoek naar oplossingen om de hinder nog sneller en veiliger te verhelpen.

Experts kunnen op afstand meekijken en meedenken over de beste afhandeling.

Marjol Markusse adviseur incidentenbestrijding bij ProRail

Meer weten of meewerken?

Meer weten over innovaties bij ProRail? Kijk dan op onze website Werken bij ProRail. Wil jij met slimme oplossingen, nieuwe technologieën en de vernieuwing van systemen bijdragen aan duurzame mobiliteit en mobiliteitsgroei? Houd dan onze vacatures in de gaten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers