Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail aan het werk in Leiden (en omstreken)

Nieuws

10 augustus 2018

ProRail verbetert en vernieuwt deze zomer door heel Nederland het spoor. Ook bij Leiden. Vanaf zaterdag 11 augustus werken we eerst zes dagen aan het spoor tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Vervolgens van 17 tot en met 19 augustus op Leiden Centraal, op het traject richting Den Haag.

Zes dagen op zes locaties tussen Leiden en Alphen aan den Rijn

Van 11 tot en met 16 augustus vervangen we twee hogesnelheidswissels, vernieuwen we drie overwegen en vervangen we brugovergangen.
De wissels en de sporen bij de overwegen naderen het einde van de levensduur en worden daarom vervangen. De nieuwe hogesnelheidswissels zijn beter en robuuster waardoor er minder onderhoud nodig is en er minder storingen zullen optreden.

Drie dagen op een locatie tussen Leiden en Den Haag

Van 17 tot en met 19 augustus vernieuwen we zeven wissels en het bijbehorende spoor.
Dit zijn de eerste werkzaamheden van de grote spoorvernieuwing op en rondom station Leiden Centraal. Om het spoor goed berijdbaar en betrouwbaar te houden wordt de spoorinfra vervangen. Tot en met 2020 vervangen we 55 wissels, halen 28 wissels weg en vernieuwen over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en ballast.

Wat betekent dit voor reizigers?

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Afhankelijk van de dag en het traject kunnen reizigers omreizen of gebruik maken van vervangend busvervoer. Houdt rekening met extra reistijd. We adviseren voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers