ProRail: aangifte tegen vlogger

Nieuws

Gepubliceerd op 9 juni 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:13 uur

ProRail doet evenals Veolia aangifte tegen de treinsurfende vlogger en zijn vriend. De mannen sprongen afgelopen maandag in de buurt van Nijmegen vanaf een viaduct op een trein van Veolia. Hiermee brachten zij niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van anderen.

Deze waaghalzerij is gevaarlijk en belemmert het treinverkeer. Roekeloos gedrag, waar ongelukken en vertragingen uit voort kunnen komen is bij wet verboden. ProRail vindt het belangrijk aangifte te doen. Daarmee geeft de spoorbeheerder een duidelijk signaal af: doe dit niet.

Gezond verstand 

De afschermingsmaatregelen rond het spoor zijn volgens regelgeving in orde. Viaducten waar bovenleiding onderdoor loopt zijn sowieso extra beveiligd. Misbruik of het negeren van zulk soort blokkades, dat valt nooit volledig te voorkomen, maar met een beetje gezond verstand doe je dit soort roekeloze dingen ook niet.

Voor ProRail is gevaarlijk gedrag op en rond het spoor onacceptabel. ProRail doet steeds vaker aangifte van gevaarlijk gedrag op en rond het spoor. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers