Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail bedankt 15-jarige held Ruben

Nieuws

13 januari 2017

De 15-jarige Ruben is wat ProRail betreft een ware held. Hij trok afgelopen maandag, vlak voordat een aanstormende trein de spoorwegovergang in Twello passeerde, een oude vrouw die met haar rollator was gevallen van het spoor. Reden voor ProRail om hem daar eens goed voor te bedanken!

Bekijk: Ruben (15) redt oudere vrouw net op tijd van naderende trein

In een bakkerij in Apeldoorn, waar Ruben stage loopt, werd hij verrast door een bezoekje van regiodirecteur Jan Mulder. Ook was er veel media aanwezig om een glimp van de jonge held op te vangen. Onder andere Hart van Nederland, NOS Jeugdjournaal en Omroep Gelderland trotseerden de gladde Nederlandse wegen om op tijd bij het bijzondere moment aanwezig te zijn.

'Gelukkig goed afgelopen'

Ruben bedacht zich geen moment toen hij de vrouw zag liggen en sprong van zijn fiets. Moeder Corine is erg trots op haar heldhaftige zoon. "Hoewel het gevaarlijk is wat hij deed, ben ik blij dat het goed is afgelopen," vertelt ze op de site van Omroep Gelderland. Volgens Jan Mulder is het een lastige beslissing om te nemen, want het is heel moeilijk om de snelheid van een aanstormende trein in te schatten.

Dagje meelopen bij ProRail

Regiodirecteur Jan Mulder heeft Ruben bij het bezoek flink in de bloemen gezet. Daarnaast is de held uitgenodigd om een dagje mee te lopen bij ProRail voor een exclusief kijkje in de spoorkeuken.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers